Eğer petrol yoksa bu koku nedir?

  • Ana Sayfa
  • Eğer petrol yoksa bu koku nedir?
Eğer petrol yoksa bu koku nedir?
Yıllar önce gelip baktılar, burada petrol yok deyip kuyuyu kapattılar. Ama köylü öyle düşünmüyor. Hem petrol kokusu alıyorlar, hem de petrolü yakmışlar. Abone ol

Osmaniye'nin Kadirli ilçesine bağlı Çınar köyünde yıllar önce kapatılan petrol kuyusunda petrol olduğu seamless texture iddia ediliyor.

Kadirli'ye 7 kilometre uzaklıkta Çınar köyünde vatandaşlar bir ABD Petrol arama firmasının yıllar önce köyün merasında petrol aradığını ve petrol yok diyerek kuyuyu kapattığını söyledi.

PETROL YOKSA BU KOKU NE

Köyde yıllardır çiftçilik yapan Ahmet Büyükdemir, 12 yaşındayken kuyunun başında oyun oynarken kuyudan sızan siyah yağ gibi sıvı maddeyi çakmakla yaktıklarını belirtti.

Büyükdemir, "Yıllar önce dedelerimizden duyduğumuza göre köyümüzün merasında ABD'den bir petrol arama firması arama yapmış. Açılan sondaj kuyusu daha sonra petrol yok diye kapatılmış. Fakat biz burada hayvanlarımızı otlatırken petrol kokusu alıyoruz, petrol yok ise bu koku nedir. Yetkililerden bu bölgede yeniden çalışma yapmalarını istiyoruz." dedi.

KUYU SU İLE DOLMUŞ



Kategori : GÜNCEL