İran ve İsrail birbirine girdi

İran ve İsrail birbirine girdi
UEAK zirvesinde yine olaylar çıktı. Zirvede İran ve İsrail temsilcileri birbirine girdi ve toplantı birgün önce sona erdi.Abone ol

Yarın biteceği açıklanan UAEK yönetim kurulu olağan toplantısı, birgün önce sona ererken toplantıya İranlı temsilci ile Baradeği'nin suç anti seo nasıl yapılır lamaları damgasını vurdu.

İsrail Daimi Temsilcisi Büyükelçi İsrail Michaili ile UAEK Başkanı Muhammed El Baradei arasında karşılıklı suçlamalar nedeniyle yaşanan gerginliğin ardından kimi heyetler, Suriye ve İran'ın nükleer programına ilişkin sözlü beyanlarda bulundular ve ardından, yönetim kurulu dönem başkanı ve Cezayir Daimi Temsilcisi Büyükelçi Taous Feroukhi toplantıyı kapattı.

Kurumun Avusturya'nın başkenti Viyana'daki merkezinde önceki gün başlayan ve aralarında Türkiye'nin de bulunduğu yönetim kurulu üyesi 35 ülkenin katıldığı toplantının, yarın sona ermesi öngörülmüştü.

UAEK yetkilileri, yönetim kurulu olağanüstü toplantısının 2 Temmuz'da Viyana'da yapılacağını ve bu toplantıda UAEK'nın yeni başkanını belirlemek üzere adaylar arasında seçim yapılacağını bildirdiler.



Kategori : DÜNYA